Prijzen PCR-Test met COVID reisdocument
☝Nu korting, Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Vragen over Corona (COVID-19)

Wanneer mag ik me laten testen?

Iedereen heeft in Nederland te maken met het coronavirus. Zo moet de ene persoon thuiswerken en probeert de ander er alles aan te doen om niet besmet te raken. Als je na verloop van tijd toch symptomen krijgt die passen bij een corona besmetting, is het belangrijk dat je een test doet. Een corona test kun je zowel bij de GGD als bij een commerciële teststraat doen. Wanneer je een test wilt doen bij de GGD, dient daar een directe aanleiding voor te zijn. Zo mag je een test doen als je gezondheidsklachten hebt die passen bij corona, maar ook als je in de buurt bent geweest bij een corona patiënt. Als je liever een sneltest doet, dan kun je daar naast deze redenen ook terecht voor de zekerheid of voordat je op reis wilt gaan. Houd er wel rekening mee dat een negatieve testuitslag zelf niet dient als een reisdocument.

Wanneer ontvang ik de uitslag van de GGD corona test?

Als je een corona test hebt gedaan bij de GGD, wordt het uitstrijkje eerst naar een laboratorium gestuurd. Daar wordt er vervolgens onderzocht of je besmet bent met corona. Als er is vastgesteld of je besmet bent, wordt het resultaat van de de test teruggezonden naar de GGD. Zij zijn er vervolgens verantwoordelijk voor om door te geven of je corona hebt of niet. Aangezien het een vrij lang proces is, is het logisch dat je niet binnen een uur weet of dat je besmet bent. Het duurt vanwege dit lange proces 1 a 2 dagen voordat je het resultaat van de corona test te weten komt. Als je hier niet de tijd voor hebt, kun je er ook voor kiezen om een sneltest in Albergen te doen.

Wat is een corona test binnen kwartier

Naast de PCR-test van de GGD kun je er ook voor kiezen om een corona test te doen waarbij je binnen een kwartier het resultaat te zien krijgt. Deze test staat ook wel bekend als een sneltest en wordt bij verschillende commerciële teststraten afgenomen. Naast dat je bij deze test erg snel het resultaat te zien krijgt, zit er ook een prijskaartje aan verbonden. Zo kost een sneltest van een commerciële testraat 65 euro en moet je het volledige vooraf betalen bij het maken van een test afspraak.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een test?

Wanneer je van plan bent om een corona test te doen, dien je een test afspraak te maken via het internet. Het maken van een test afspraak is erg eenvoudig. Zo dien je naar de desbetreffende site te gaan en daar enkele gegevens in te vullen. Bij de GGD zijn dit minder vragen dan bij een commerciële teststraat. Dit omdat je bij de GGD inlogt met je DigiD en daardoor je persoonlijke gegevens al ingevuld zijn. Naast de persoonlijke gegevens dien je bij beide testen aan te geven waarom je een corona test wilt doen.

Medewerkers zorg en onderwijs

Wanneer je werkzaam bent in de zorg of in het onderwijs, heb je voorrang bij een corona test. Dit omdat je een cruciaal beroep hebt en het daarom belangrijk is dat er snel wordt vastgesteld of dat je corona hebt. Als je een corona test wilt doen bij de GGD, duurt het minder lang voordat je het resultaat van de test te zien krijgt. Bovendien kun je er dus ook sneller terecht. Hierdoor duurt het gehele proces misschien maar de helft van de tijd. Mocht je om een andere reden snel willen weten of dat je besmet bent, dan kun je een sneltest doen bij een commerciële teststraat.

Ik heb geen auto, hoe kan ik naar de testlocatie komen?

Het wordt bij een corona test geadviseerd om met de auto naar de teststraat toe te gaan. Dit omdat je zo bij een mogelijke besmetting geen anderen kunt besmetten. Toch beschikt niet iedereen over een auto en is het ook niet altijd mogelijk om een lift te krijgen. Als dit bij jou aan de orde blijkt is, kun je ervoor kiezen om met de fiets of scooter naar een dichtbijzijnde testlocatie te gaan. Als je hier op eigen houtje niet uitkomt, dan is het mogelijk om contact op te nemen met de GGD. Zij kunnen jou via de telefoon helpen bij het vinden van een geschikte testlocatie.

Ik ben positief getest. Wat nu?

Een klein gedeelte van de Nederlanders die een corona test doet, test positief. Op het moment dat je positief test, betekent dit dat je besmet bent met corona. Vanaf dat moment verandert er veel in je dagelijkse leven. Zo dien je in thuis isolatie te gaan en morgen er geen mensen bij je langskomen. Ook je huisgenoten moeten anderhalve meter afstand houden en thuisblijven. Om zeker te weten dat zij geen besmetting hebben, kunnen zij het beste ook een corona test doen. Pas op het moment dat iedereen 24 uur klachtenvrij is, is de quarantaineperiode voorbij.

Ik ben negatief getest. Wat nu?

De meeste corona testen blijken uiteindelijk negatief te zijn. Dit houdt in dat er geen sprake is van een corona besmetting. Je kunt in dat geval je leven weer oppakken zoals je dat deed voor de corona test. Houd je aan de regels en voorkom dat je later alsnog een besmetting oploopt. Een corona test is namelijk een momentopname en geen zekerheid dat je later geen besmetting oploopt. Het is daarom ook belangrijk dat wanneer je later last krijgt van symptomen, je nogmaals een corona test doet. Dit omdat het in de eerste situatie om een griep kon gaan en nu alsnog corona kan zijn.

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens na de test?

In Nederland zijn er erg veel mensen bang dat er iets met hun persoonsgegevens gebeurd als zij zich aanmelden voor een coronatest. Toch is het zeker dat hier niks mee kan gebeuren en gelden er erg strenge regels op het gebied van privacy. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je persoonsgegevens als je een corona test gaat doen. Het is natuurlijk wel van belang dat je een corona test doet bij een betrouwbare instantie. Echter, gelukkig zijn er in Nederland niet veel testlocaties waarbij er op een verkeerde manier wordt gehandeld. Mocht je wel twijfels hebben, laat dit dan weten bij de autoriteiten. Zij kunnen vervolgens nagaan of er wel op de juiste manier wordt gehandeld.

Kan ik vaker getest worden?

Het is in Nederland mogelijk om je vaker dan een keer te laten testen op het coronavirus. Sterker nog, wanneer je nogmaals last hebt van symptomen die passen bij een corona besmetting, wordt er zelfs van je verwacht dat je nog een keer een test doet. Dit omdat het kan dat je in eerste instantie geen corona had, maar je bij de tweede keer wel besmet bent geraakt. Laat je daarom iedere keer testen als er een aanleiding is dat je mogelijk het virus hebt opgelopen. Testcapaciteit is er inmiddels voldoende en besmettingen moeten op tijd ontdekt worden.

Prijzen PCR sneltest met Non-COVID document
☝Tijdelijk hoge kortingen: Koop Vandaag je coronatest!☝
Scroll naar top