Prijzen PCR-Test met COVID reisdocument
☝Nu korting, Bestel Vandaag je pcr-test!☝
Mondkapje kopen 2023, waar verkrijgbaar?

Mondkapjes kopen? En waarom worden ze eigenlijk gebruikt?

Om te voorkomen dat je corona krijgt is het aan te raden om de nodige maatregelen te nemen. Zorg bijvoorbeeld dat je voldoende afstand houdt van mensen, en gebruik daarnaast mondkapjes. Weet je niet waar je mondkapjes en corona zelftest kunt kopen en waarom ze eigenlijk gebruikt worden lees dan snel verder. 

Waar kun je mondkapjes kopen?

Je kunt op heel veel plekken in Nederland mondkapjes kopen. De meest voor de hand liggende plekken zijn drogisterijen zoals Kruidvat of Etos, maar ze zijn ook verkrijgbaar bij de apotheek en soms zelfs in supermarkten. Ga je de deur liever niet uit voor medische mondkapjes kopen dan kun je ze ook online bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com of Amazon.nl. 

Waarom worden mondkapjes gebruikt?

Mondkapjes worden gebruikt om te voorkomen dat aerosole deeltjes ingeademd kunnen worden. Ze worden al jaren gebruikt door met name mensen in Azië die ze gebruiken tegen smog, maar ook in de medische wereld worden ze veel gebruikt. Sinds de pandemie gebruiken we ze allemaal om te voorkomen dat we corona krijgen. 

Er zijn heel veel soorten mondkapjes op de markt, maar niet allemaal beschermen ze even goed. Om te voorkomen dat je corona krijgt, kun je het beste kiezen voor een FFP2 masker of een chirurgisch masker type II. Hier een overzicht van alle soorten mondmaskers:

Stoffen mondmaskers – Dit zijn mondmaskers die gemaakt zijn van stof. Er is geen regulering als het gaat om deze maskers, iedereen kan ze thuis maken. Zelf de bekende modehuizen zoals Chanel en Louis Vuiton hebben ze gemaakt. 

Kosten PCR coronatest met COVID reisverklaring
☝Nu korting, Bestel Vandaag je test!☝

Als je stoffen masker drie dikke lagen stof heeft dan werkt het mondmasker waarschijnlijk voldoende om te beschermen tegen corona. Is het masker dunner dan kun je het niet gebruiken om jezelf te beschermen. 

Chirurgische maskers – Er zijn drie soorten chirurgische maskers, namelijk type I, type II en type IIR. Voor niet medisch personeel is het het beste om chirurgische maskers type II te dragen. Type I is alleen effectief om buiten te dragen. Type IIR laat ook geen vocht binnen waardoor ze wel goed beschermen, maar het lastiger is om ermee te ademen. Deze maskers worden voornamelijk gebruikt door medisch personeel. 

FFP maskers  – FFP maskers zijn voorgevormde wegwerpmaskers die ook verkrijgbaar zijn in verschillende soorten. Je kunt kiezen uit een FFP1, FFP2 of FFP3 masker, voor dagelijks gebruik is FFP2 het beste. Deze mondkapjes beschermen voor 94% en zijn in veel landen zelfs verplicht. Het FFP3 masker wordt voornamelijk door medisch personeel gebruikt.

Gebruik je regelmatig een mondkapje, maar krijg je ondanks dat toch last van symptomen van corona dan is het belangrijk om jezelf snel te laten testen en in isolatie te gaan. 

Prijzen PCR sneltest met Non-COVID document
☝Tijdelijk hoge kortingen: Koop Vandaag je coronatest!☝
Scroll naar top